Om Ankiro

Vi er et softwarefirma hvor kombinationen af højt uddannede medarbejdere inden for både lingvistik (sprogvidenskab) og datalogi skaber en unik atmosfære og et kreativt udviklingsmiljø hvor to dage aldrig er ens. Stærke kontakter til såvel universitetsmiljøerne som vores partnere og kunder præger hverdagen, og vi er altid i gang med nye, spændende projekter.

Ankiros ekspertise er brugervenlige søgeredskaber. Brugervenlige fordi vi kombinerer vores lingvistiske og datalogiske viden i søgeredskaberne. Vi tager ikke udgangspunkt i teknologien, men i det sprog brugerne anvender.

Derfor er vores slogan “Digital tools on human terms”. En unik kombination af sprogdatabaser (ordbøger, tesaurusser, ontologier) og fuzzy logic muliggør det vi kalder “semantisk søgning” – søgning der finder det brugerne søger, ikke kun det de skriver.

Historie

I 1998 sad Jubii enevældigt på internettet i Danmark, og dets direktører, Martin Thorborg, Kasper Larsen og Henrik Sørensen, havde brug for en natursprogssøgemaskine til deres nye portal. De mødte Bo Vincents, og sammen grundlagde de virksomheden ACSYS, forløberen for Ankiro.

ACSYS udviklede en crawler og søgemaskine som de næste mange år dannede grundlaget for Jubiis Danmarkssøgning. I 2000 begyndte fokuseringen på “enterprise search”-markedet – søgemaskiner til intranet og hjemmesider. ACSYS blev omdannet til Ankiro som i løbet af kort tid opnåede en førende position i Danmark inden for informationssøgning, vidensdeling og sprogteknologi.

I dag ejes Ankiro af fire medarbejdere; Bo Vincents, Steen Bøhm Andersen, Martin Starch Sørensen og Esben Alfort.

Arbejdsmiljø

I Ankiro ønsker vi at medarbejderne både trives og udfordres, hver dag. Der tilbydes løbende videreuddannelse og karriereplanlægning, og samtidig er der tid til at dyste over bordfodboldbordet. Vi lægger i høj grad vægt på en uformel omgangstone og en flad ledelsesstruktur hvor hver enkelt medarbejder tager et personligt ansvar for egne projekter og følger dem til dørs.

Efter i mange år at have boet på Gammel Strand blev pladsen for trang, og vi bor i dag på tre etager på Kompagnistræde 10. Den gyldne bagerkringle over døren i baggården vidner om at huset oprindeligt var en bagergård, opført i 1796 for bagermester Peder Lou.

Kompagnistræde 10

Læs mere om vores produkter